​Τα «κόκκινα» δάνεια είναι μια «ωρολογιακή βόμβα» στα θεμέλια της οικονομίας. Οι δανειολήπτες όπως λένε αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνεια τους κάνουν ρυθμίσεις και ο φόβος τους είναι να μην μπουν στη λίστα με τα «κόκκινα» δάνεια.

Η πρόθεση να αποπληρωθούν τα δάνεια υπάρχει, λεφτά δεν υπάρχουν λένε οι δανειολήπτες. Ο κύριος Αντώνης έχει δάνειο 200.000 ευρώ, έχ��ι ένα μαγαζί και για να μην το κλείσει έχει βγάλει πάγκο σε πανηγύρια. Η αγωνία του είναι να μην μπει στη λίστα με τα κόκκινα δάνεια.

Το πρώτο τρίμηνο του 2014 τα προβληματικά δάνεια των επιχειρήσεων ήταν ύψους 33,4 δις ευρώ και έχουν «κοκκινίσει» τα 6,44 δις ευρώ.

Πολλές είναι οι περιπτώσεις των ανθρώπων που έχουν πάρει δάνειο δεν μπορούν να δώσουν την δόση τους αν και έχουν όλη τη θέληση. Ο κύριος Στάθης έχει σε πανηγύρια πάγκο με εικόνες θέλει να δώσει την δόση έχει κάνει ρυθμίσεις αλλά δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα οικονομικά.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια σχετική κινητικότητα για να βρεθεί μια οριστική λύση. Καθώς το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις επιχειρήσεις αλλά και στα νοικοκυριά που βαρύνονται με κόκκινα δάνεια ύψους 32 δις ευρώ!