​Η οικονομική κρίση είναι μάλλον μια κατάσταση που η Μύκονος δεν την γνωρίζει, αν κρίνουμε από τις απίστευτες τιμές που ζητούν οι επιχειρηματίες τουρισμού στο νησί.

Το Νησί των Ανέμων σύμφωνα με τη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών trivago.gr είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και ακολουθεί το Ναύπλιο και η Σαντορίνη.

Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών του τουρισμού, φέτος η χρονιά θα είναι πιο εντυπωσιακή από πέρσι.

Εκεί λοιπόν πατάνε και οι επιχειρηματίες και χτυπούν τις τιμές όσο δεν πάει.

Ενδεικτικό είναι ότι η τιμή για δωμάτιο τέταρτης κατηγορίας αγγίζει τα 700 ευρώ την βραδιά, ενώ στα πεντάστερα ξενοδοχεία υπάρχουν πολυτελή δωμάτια που προσφέρονται έως και 10.000 ευρώ τη βραδιά.

Οι τιμές μάλιστα για τα δωμάτια τέταρτης κατηγορίας είναι ανάλογες με τις τιμές που ζητούν πολυτελέστατα ξενοδοχεία στο Μόντε Κάρλο για σουίτες που έχουν θέα στη θάλασσα.

Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν όμως και οι ενοικιαζόμενες βίλες, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν πέντε έως έξι άτομα, με τη φθηνότερη να φτάνει τα 600 ευρώ την βραδιά.

Τρελά ποσά όμως ζητούν και οι επιχειρηματίες της εστίασης. Έτσι αν θέλετε να δοκιμάσετε τις σπεσιαλιτέ ενός καλού εστιατορίου να είστε έτοιμοι να πληρώσετε 70 – 100 ευρώ το άτομο, ενώ μια βραδιά στα μπαρ του νησιού θα σας στοιχίσει ο κούκος αηδόνι, αφού η τιμή του ποτού δεν πέφτει κάτω από τα 10 ευρώ.

Να μην σας πούμε τέλος για τις τιμές που επικρατούν στις παραλίες του νησιού. Mόνο για δύο καφέδες και δύο ξαπλώστρες θα πληρώσετε 40 ευρώ και θα σας βγει το μπάνιο ξινό.

Πάντως ο Γιάννης Θεοχάρης, πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής της Μυκόνου δήλωσε στο Star ότι:

"Οι μηχανές αναζήτησης και σύγκρισης τιμών καταλυμάτων στο ίντερνετ πολλές φορές όταν δεν έχουν διαθεσιμότητα, βάζουν μια υψηλή τιμή, γιατί δεν θέλουν να πουλήσουν. Μερικές φορές όμως μπορεί να αγοραστεί αυτό το πακέτο και γι' αυτό δωμάτια που κανονικά κάνουν 200 και 300 ευρώ, έχουν πουληθεί 600 ��αι 700 ευρώ".