Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2013, μετά από 30 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, η Sprider Stores έβαλε λουκέτο.

Έχουν περάσει -ήδη- 8 μήνες που οι 760 εργαζόμενοι της εταιρείας βρέθηκαν αιφνιδιαστικά στο δρόμο, ενώ αν και ήταν επί 4 μήνες άνεργοι δεν μπορούσαν να πάρουν ούτε το επίδομα του ΟΑΕΔ.

«Λίγα παιδιά βρήκαν μετά δουλειά, οι περισσότεροι είμαστε άνεργοι. Χθες μιλούσα με μία συνάδελφο που της κόψανε το ρεύμα, είναι μία κατάσταση πολύ δύσκολη» λέει στο STAR Πέτρος Παπαδόπουλος, πρώην εργαζόμενος Sprider Stores.

«Με την πτώχευση που έγινε στις 31 Ιανουαρίου καταφέραμε και μπήκαμε στον ΟΑΕΔ τον Φεβρουάριο, κάτι είναι κι αυτό. Αυτή τη στιγμή παίρνω επίδομα 360 ευρώ, αλλά δε φτάνει για τίποτα» εξομολογείται.

«Η επιχείρηση έχει εξαφανιστεί, κατέβασε ρολά σε ένα βράδυ, προσπάθησε να εκποιήσει κάποια από τα εμπορεύματά της, δεν έχει ��ώσει καμία ενημέρωση στους εργαζόμενους.. Πριν κλείσει η εταιρία δεν είχε εξοφλήσει καν τα δεδουλευμένα των τελευταίων μηνών. Είχαν συγκεντρωθεί μέχρι και 6 μήνες οφειλόμενες αποδοχές και υπάρχει και υη αποζημίωση απόλυσης που δεν πήραν ποτέ αποζημίωση απόλυσης» αναφέρει στο STAR o δικηγόρος των εργαζομένων της Sprider Stores.

Το Υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε μία σημαντική πρωτοβουλία προκειμένου να ενταχθούν οι απολυμένοι πολυεθνικών σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής.

Το ταμείο παρέχει στήριξη σε άτομα που χάνουν τη θέση εργασίας τους είτε εξαιτίας αλλαγών λόγω παγκοσμιοποίησης είτε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Στην περίπτωση της Sprider, ο Γιάννης Βρούτσης υπέγραψε αίτηση ένταξης στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Ανάσα» συνολικού ύψους 12,15 εκατ. ευρώ.

Αίτημα του υπουργείου υποβλήθηκε και για τους 505 απολυμένους της Κατσέλης, η οποία επίσης οδηγήθηκε στο δρόμο του λουκέτου.