Χρέος… τρέμε: ανακοινώθηκε ο προϋπολογισμός δεκαετίας της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου!

Η ΕΤΑΔ, η εταιρεία που σήμερα διαχειρίζεται περί τα 80.000 ακίνητα, παρουσίασε έσοδα… 108,90 ευρώ την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας στον βουλευτή Γιώργο Ντόλιο, ο οποίος είχε ζητήσει αναλυτικά στοιχεία για τα έσοδα του προϋπολογισμού από κρατικούς οργανισμούς.

Σας φαίνεται απίστευτο το νούμερο; Ο λόγος είναι ότι η ΕΤΑΔ, η οποία δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) με την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ), είναι μονίμως ζημιογόνα!

Η κατάσταση μοιάζει χαώδης καθώς σχεδόν το 70% των ακινήτων της είναι καταπατημένα, ενώ δεν είναι και λίγες οι συμβάσεις της που αμφισβητούνται στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η πιο προσοδοφόρα για το ίδιο χρονικό διάστημα ήταν η Τράπεζα της Ελλάδος (την τελευταία δεκαετία «έβαλε» στα κρατικά ταμεία περίπου 2,1 δισ. ευρώ), ενώ το… αργυρό μετάλλιο πήρε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που «έβαλε» 1,46 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία.