Την εκτίμηση ότι «η τάση της ανεργία έχει αντιστραφεί» εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σχολιάζοντας τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», του υπουργείου Εργασίας για τον Μάιο.

Σύμφωνα με την Εργάνη, τον Μάιο δημιουργήθηκαν 60.000 θέσεις εργασίας, ενώ θετικά είναι τα στοιχεία και για το πρώτο πεντάμηνο (Ιανουάριος-Μάιος) που καταγράφηκε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων κατά 160.946 θέσεις εργασίας, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη επίδοση από το 2001.

Ειδικότερα, το ισοζύγιο του Μαΐου είναι θετικό κατά 59.470 θέσεις εργασίας, ενώ συγκριτικά με το Μάιο του 2013 σημειώθηκαν 42.584 περισσότερες προσλήψεις

«Είναι πλέον φανερό ότι το κλίμα στην αγορά εργασίας αλλάζει, η τάση εξέ��ιξης της ανεργίας έχει αντιστραφεί, ενώ το ποσοστό ανεργίας συνεχίζει την πτωτική πορεία που ξεκίνησε μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο» δήλωσε ο κ. Βρούτσης, τονίζοντας ωστόσο πως πρέπει να διαβάσουμε τις εξελίξεις με ψύχραιμη ματιά καθώς «η ανεργία, το πιο σκληρό και επώδυνο πρόσωπο της κρίσης, βρίσκεται ακόμη σε πολύ υψηλά, απαράδεκτα επίπεδα».