​Σενάριο αποχώρησης του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, παράλληλα με τον ανασχηματισμό, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας κάλεσε αιφνιδιαστικά χθες το απόγευμα στο γραφείο του τον ΓΓ Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη και ζήτησε την παραίτησή του.

«Χάρη, θέλω να με διευκολύνεις και θέλω την παραίτησή σου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας. - «Γιάννη θα σου απαντήσω αύριο το πρωί στις 11» απάντησε ο κ. Θεοχάρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Θεοχάρης συναντάται αυτήν την ώρα με τον κ.Στουρνάρα στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών.

Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τις φήμες για παραίτηση του Θεοχάρη

Κύκλοι της Κομισιόν εκφράζουν σύμφωνα με πληροφορίες την έντονη δυσαρέσκεια τους με τις φήμες που θέλουν τον κ.ΧΘεοχάρη να παραιτείται από την θέση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, τονίζοντας πως «ο κ.Θεοχάρης κάνει εξαιρετική δουλειά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που πρέπει να μαζευτούν φόροι στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζουν ότι θεσπίστηκε σε συνεννόηση κυβέρνησης –τρόικας η πενταετής θητεία του για να μην επηρεάζεται το έργο του από τον πολιτικό και κομματικό κύκλο, τονίζοντας πως ενδεχόμενη αποχώρηση του κ.Θεοχάρη θα ήταν μια "αρνητική εξέλιξη".

ΒΙΝΤΕΟ STAR