Με την όρεξη και την αγωνία θα μείνουμε όσον αφορά την επίσημη έκθεση του ΔΝΤ για την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, καθώς αν και αυτή ήταν προγραμματισμένο να δοθεί σήμερα το απόγευμα στην Ελλάδα, τελικά η δημοσιοποίηση της αναβάλλεται χωρίς καμία επίσημη εξήγηση.

Μάλιστα, είχε προγραμματιστεί και ενημέρωση δημοσιογράφων από τον κ. Τόμσεν γύρω από την έκθεσή του, μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης.

Αν και ακούγονται διάφορα σενάρια για αυτή την αναβολή το πιθανότερο είναι πως αναβάλλεται λόγω του επικείμενου ανασχηματισμού, στην διαδικασία του οποίου δεν ήθελαν να παρέμβουν οι τεχνοκράτες του ταμείου.

Απαντήσεις επί του θέματος αναμένεται να δώσει σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη συνέντευξή Τύπου.

Την περασμένη Παρασκευή, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου συζήτησε την έκθεση Τόμσεν και αποφάσισε την εκταμίευση 3,41 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο κ. Ράις, κλιμάκιο του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην Ελλάδα τον Ιούλιο και η αποστολή του Ταμείου θα επισκεφθεί την Αθήνα μετά το καλοκαίρι.

ΒΙΝΤΕΟ STAR