​Τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε στο περιοδικό Focus σχετικά με το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτου πακέτου βοήθειας ύψους κάτω των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ επιβεβαίωσε η εκπρόσωπός του Μαριάνε Κοτέ, επιχειρώντας ωστόσο να τις υποβαθμίσει καθώς -όπως σημείωσε- πρόκειται για ήδη γνωστές θέσεις του κ. Σόιμπλε.

Σε γραπτή απάντηση της στο STAR, η Κοτέ εξηγεί πως οι δηλώσεις του Βόλφγκ��νκ Σόιμπλε «κινούνται στη λογική των αποφάσεων της ευρωζώνης για το ζήτημα» και «δεν αποτελούν κάτι καινούριο».

Ειδικότερα, όπως τονίζει η ίδια, «ο υπουργός Σόιμπλε επανέλαβε στη συνέντευξή του στο Focus ότι, σε περίπτωση που η Ελλάδα -έπειτα από την ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου βοήθειας- δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλήρη αναχρηματοδότηση από τις αγορές, θα ισχύσουν οι δεσμεύσεις του Eurogroup». Ωστόσο, η εκπρόσωπος του γερμανικού ΠΟΙΚ διευκρινίζει πως «σχετική απόφαση θα υπάρξει, το νωρίτερο, το φθινόπωρο» οπότε και θα έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία του ελληνικού προϋπολογισμού.

Η ίδια ξεκαθαρίζει ότι ο Σόιμπλε «έχει κατ’ επανάληψη εξάρει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας και έχει εκφράσει την εκτίμησή του για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί», υπογραμμίζοντας ότι πολλές φορές έχει ζητήσει κατανόηση για την Ελλάδα και από τη γερμανική κοινή γνώμη.

«Όλα αυτά επί της ουσίας δεν αποτελούν κάτι καινούριο» καταλήγει στην απάντηση της στο STAR η Μαριάνε Κοτέ.
Κατερίνα Αλεξανδρίδ��