​Το ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας είναι εξασφαλισμένες μέχρι τα μέσα του 2015 τονίζει το Υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας στα ερωτήματα που τέθηκαν μετά την έκθεση του ΔΝΤ κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και κατηγορεί για λαϊκισμό.

Στη ανακοίνωσή του, το Υπουργείο τονίζει πως δεν τίθεται θέμα χρηματοδότησης και ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες για το διάστημα 2015 - 2016 θα εξαρτηθούν και τα «τεστ αντοχής» που θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Παράλληλα, επισημαίνει ότι το ερώτημα για παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη έχει απαντηθεί οριστικά και αμετάκλητα, ενώ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για έξαρση λαϊκισμού.

Η πλήρης ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:

«Το ερώτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έχει απαντηθεί οριστικά και αμετάκλητα και έχει περάσει μέσα από τις αιματηρές οικονομίες και θυσίες του ελληνικού λαού.

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, όπως είναι γνωστό και έχει δεχθεί και το τελευταίο Eurogroup, είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα του 2015. Για την περίοδο 2015-2016 οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό από τα αποτελέσματα της τραπεζικής δοκιμασίας που θα διενεργήσει η ΕΚΤ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Ελλάδα ακολουθεί το δρόμο εκείνων των μεταρρυθμίσεων που είναι σε όφελος του ελληνικού λαού, δηλαδή που αυξάνουν το εθνικό προϊόν, ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας και μειώνουν τις τιμές καταναλωτή, διευκολύνοντας έτσι και την πρόσβασή της στις διεθνείς χρηματαγορές χωρίς ανάγκη νέων μνημονίων και μέτρων λιτότητας.

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια έξαρση νέου λαϊκισμού, βλέπει παντού φαντάσματα και αντικοινωνικά μέτρα, εμείς εργαζόμαστε συστηματικά για την ελάφρυνση των βαρών του ελληνικού λαού».