Αισιόδοξος για την πορ��ία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, στην οποία θα είναι μακροπρόθεσμος επενδυτής, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, ο Πρεμ Γουάτσα, αμέσως μετά τη συνάντησή του, στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Γουάτσα προέβλεψε πολύ θετικά στοιχεία στο μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό, σταδιακή μείωση της ανεργίας και «νέα κεφάλαια, στα επόμενα χρόνια, στην ελληνική αγορά», προσθέτοντας, πάντως, ότι «είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές, αλλά για να πάει καλά η Eurobank, πρέπει να πάει καλά η Ελλάδα». Ευχαρίστησε, τέλος, τον κ. Στουρνάρα και την επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου, «οι οποίοι υπερέβησαν εαυτούς για να μας βοηθήσουν».

Προσφωνώντας τον κ. Γουάτσα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο επικεφαλής του καναδικού fund «είδε πίσω από τα νούμερα και έδειξε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, όπως και στην Ιρλανδία, ότι θα βγει από την κρίση. Απέδειξε ότι πιστεύει σε αυτό που κάνουμε».