Μπορεί η Ελενίτσα του Αντωνάκη Κοκοβίκου να ήθελε να εγκαταλείψει το δίπατο σπίτι στην οδό Τριπόδων και να μετακομίσει σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους επενδυτές που το βλέπουν σαν ξερολούκουμο!

Πιο συγκεκριμένα, δώδεκα ακίνητα στην Πλάκα, μεταξύ των οποίων το κινηματογραφικό σπίτι του ζεύγους Κοκοβίκου αλλά και αρκετά εγκαταλειμμένα παραχωρούνται σε χέρια …..ιδιωτών!

Το "ιστορικό" σπίτι του Αντωνάκη και της Ελενίτσας περνά σε ξένα χέρια αφού περιλαμβάνεται στον κατάλογο μιας σειράς ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ για τα οποία έλληνες και ξένοι επενδυτές έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία να τα κάνουν δικά τους, προκειμένου να τα αναβαθμίσουν και να τα εκμεταλλευτούν δημιουργώντας στην ουσία νέες "γειτονιές".

Σύμφωνα με τα "ΝΕΑ", τα ακίνητα θα είναι χωρισμένα σε δύο υποομάδες, των επτά και πέντε κατοικιών, ενώ το καινούργιο στοιχείο είναι ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν προτίθεται να τα πουλήσει, όπως ήταν το αρχικό του πλάνο αλλά θα τα παραχωρήσει για …έναν αιώνα και πιο συγκεκριμένα για 99 χρόνια, με την κυριότητα της γης να παραμένει ωστόσο στο Δημόσιο επιτρέποντας τη χρήση του για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Το μοντέλο αυτό εφαρμόστηκε πρώτη φορά για το ακίνητο στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, αλλά σ��μφωνα με στελέχη του real estate ενέχει ρίσκο: αφενός να αποθαρρύνει κάποιους υποψηφίους επενδυτές, ειδικά τους εγχώριους καθώς ο θεσμός είναι καινούργιος για τα ελληνικά δεδομένα, αφετέρου να έχει επίδραση στο τελικό τίμημα αφού η παραχώρηση έχει διάρκεια 99 ετών.

Από την πλευρά του το ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζει ότι το μοντέλο αυτό θα καταφέρει να ανοίξει μια νέα αγορά στο ελληνικό real estate, κατά τα πρότυπα του Λονδίνου όπου ο θεσμός της επιφάνειας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος. Όσο για το τίμημα, δεν ��ναμένει να επηρεαστεί ιδιαίτερα.

Ούτε ο Αντωνάκης που εργαζόταν…… στο Υπουργείο κατάφερε να σταματήσει τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ!!!! Τελικά …μόνο η Ελενίτσα αγάπησε πραγματικά και τον Αντωνάκη και το σπίτι!!!