Μερίδιο από πίτα που ξεπερνά το 1 τρισ. ευρώ διεκδικεί η Ελλάδα.

Τα έσοδα από τον Τουρισμό παγκοσμίως το 2013 ανήλθαν σε 1,4 τρισ. δολάρια, με τον αριθμό των διεθνών τουριστικών αφίξεων να σημειώνει αύξηση κατά 5%, αφού οι επισκέπτες άγγιξαν τους 1,087 δισ. το 2013, από 1,035 δισ. το 2012.

Σύμφωνα με το τελευταίο Βαρόμετρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), οι εισπράξεις σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο από τις δαπάνες διεθνών ταξιδιωτών, για διαμονή, φαγητό και ποτό, διασκέδαση, ψώνια και άλλες υπηρεσίες και αγαθά, άγγιξαν περίπου 1,159 τρισ. δολάρια (873 δισ. ευρώ) πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 5%. Τα υπόλοιπα 218 δισ. δολάρια προέρχονται από διεθνείς μεταφορές επιβατών.

«Αυτά είναι πολύ θετικά αποτελέσματα, καθώς η ανάπτυξη των διεθνών τουριστών την περασμένη χρονιά ήταν ίση με την αύξηση των εσόδων που δημιούργησαν πάνω από ένα δισεκατομμύριο τουρίστες, οι οποίοι ταξίδεψαν ανά τον κόσμο το 2013, για δουλειά ή αναψυχή, για να επισκεφθούν φίλους και συγγενείς ή άλλους σκοπούς» σχολίασε ο γ.γ. του ΠΟΤ Ταλέμπ Ριφάι.

«Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν τον όλο και πιο σημαντικό ρόλο του τομέα του τουρισμού στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και τη συμβολή του στο διεθνές εμπόριο» πρόσθεσε ο ίδιος.