«Ανήθικη» χαρακτήρισε την πρόταση που τους είχε γίνει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο (ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτήν στη χθεσινή συνέντευξή του στο STAR) ο Γιάννης Τσολιάς, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Προσ��πων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου.

«Η μόνη συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο ήταν πριν αρκετούς μήνες στο γραφείο του, παρουσία του κ. Κουκουλόπουλου. Είχε γίνει η εξής πρόταση: το 15% των αποταμιεύσεων που έχουν απομείνει σε 15.000 οικογένειες να τις επενδύσουν σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ξανά επειδή οι τιμές ήταν χαμηλές την περίοδο εκείνη ώστε αυξάνοντας τις τιμές των ομολόγων να μειώσουν τη χασούρα τους» δήλωσε ο κ. Τσολιάς και πρόσθεσε: «Ήταν μια ανήθικη πρόταση. Απευθύνθηκε σε αποταμιευτές με μέσο όρο ηλικίας τα 62 έτη, δίνοντας τους επενδυτικές και χρηματιστηριακές συμβουλές. Και από πού θα τα παίρναμε; Από άλλους μικροομολογιούχους που είχαν ανάγκη και τα δίνανε κοψοχρονιά. Δηλαδή να γίνουμε μαυραγορίτες οι ομολογιούχοι σε ομολογιούχους».

Ο ίδιος τόνισε πως εδώ και δύο χρόνια οι μικροομολογιούχοι ακούνε υποσχέσεις από την κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο για «κοροϊδία» σε 15.000 ελληνικές οικογένειες, τις οποίες η κυβέρνηση «έχει καταστρέψει οικονομικά και ψυχολογικά για 1,5 δισ. ευρώ».

«Μετράμε ήδη 17 αυτοκτονίες, χιλιάδες ανθρώπους με ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα και πολλά διαζύγια. Έχουμε υποστεί ό,τι έχουν υποστεί όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες -χαράτσια, απολύσεις, ανεργία, μειώσεις μισθών και συντάξεων- αλλά επιπλέον μας πήραν εμάς και το αποκούμπι των αποταμιεύσεων που είχαμε για μια ώρα ανάγκης».

Τονίζοντας πως δεν τους έχει προσφερθεί «καμία π��όταση και καμία λύση», ο κ. Τσολιάς κατήγγειλε πως τους άδεισαν τον προηγούμενο μήνα που θα συναντούσαν τον Γιάννη Στουρνάρα: «Πριν ένα μήνα μας κάλεσαν στο γραφείο του κ. Στουρνάρα για να γίνει συνάντηση και -σαν να είμαστε υποτελείς και όχι Έλληνες πολίτες- η συνάντηση ακυρώθηκε ένα 20λεπτο πριν γίνει».