Ολοκληρωμένο σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής με 300.000 ελέγχους σε επιχειρήσεις και φορολογούμενους δημοσιοποίησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με το επιχειρησιακό της σχέδιο, πρόκειται να πραγματοποιήσει έως το τέλος του έτους 297.400 ελέγχους.
Αναλυτικά, θα γίνουν έλεγχοι σε:
-1180 μεγάλες επιχειρήσεις

-80.000 έλεγχοι για έκδοση αποδείξεων

-15.500 ελέγχους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πραγματοποιήσουν οι εφορίες

-200.000 ελέγχους θα κάνουν τα τελωνεία

-ενώ θα ελεγχτούν και 720 φορολογούμενοι με μεγάλο πλούτο.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν όσοι έχουν ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 2.000.000 ευρώ ή ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα άνω των 150.000 ευρώ λόγω της κατοχής και χρήσης στοιχείων πολυτελούς διαβίωσης ,όπως είναι τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, οι πισίνες και οι μεγάλης επιφάνειας κατοικίες.

Εν τω μεταξύ, όπως αναλυτικά γράψαμε νωρίτερα στο star.gr, από την αρχή του 2014 έως και το πρώτο δεκαήμερο του Μάιου το υπουργείο ολοκλήρωσε τον έλεγχο σε 181 εύπορους φορολογούμενους. Από τους ελέγχους επιβλήθηκαν πρόστιμα 25,4 εκατομμυρίων ευρώ από τα οποία έχουν ήδη εισπραχθεί 7,1 εκατομμύρια. Οι έλεγχοι αφορούν σε υποθέσεις εμβασμάτων και ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών.

Όσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα, εντός της εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα νέα χαλαρότερα εισοδηματικά όρια με στόχο να το λάβουν περισσότερα νοικοκυριά.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σενάρια για να γίνει ηπιότερη η εισφορά αλληλεγγύης, εφόσον η ισχύς της παραταθεί και μετά το 2014 όπως θέλει η τρόικα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR