Μ��χρι και νεκρούς "ανασταίνει" η έως τώρα τακτική του ΟΓΑ σχετικά με τα…. έξοδα κηδειών!

Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων "συμπαραστεκόταν" σε χήρες, χήρους και λοιπούς συγγενείς με το … παραπάνω, καθώς χορηγούσε επί δεκαετίες τα έξοδα των κηδειών όχι μόνο χωρίς να «δει» τον νεκρό αλλά…. με μια απλή βεβαίωση, χωρίς να βάζει σε…. κόπο τους συγγενείς των αποθανόντων για την προσκόμιση όλων των απαιτούμενων παραστατικών.

Σύμφωνα με το Έθνος, κάθε χρόνο το ταμείο των αγροτών καταβάλλει 30 εκατομμύρια ευρώ για έξοδα κηδειών, χωρίς ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια να γίνεται ενδελεχής έλεγχος με αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάνει περίπου 6-7 εκατομμύρια ευρώ από την φοροδιαφυγή!

Ερωτηματικά υπάρχουν και για το κατά πόσο υπήρξαν και άλλες παρατυπίες-όπως για παράδειγμα προσκόμιση πλαστών εγγράφων- από επιτήδειους που ήθελαν να επωφεληθούν από τα «κενά» του συστήματος.

Για το ζήτημα αυτό έγινε σύσκεψη του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με τον διοικητή του ΟΓΑ Ξ. Βεργίνη και σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας θα στείλει σήμερα έγγραφο με το οποίο θα αλλάξει όλο το πλαίσιο καταβολής των εξόδων κηδείας από το ταμείο των αγροτών.

«Διαπίστωσα πως ο ΟΓΑ πλήρωνε μέχρι τώρα 800 ευρώ έξοδα κηδείας χωρίς να προσκομίζεται κανένα παραστατικό (τιμολόγιο)» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Βεργίνης

Πλέον τα χρήματα θα δίνονται στους συγγενείς μόνο μετά την προσκόμιση όλων των απαιτούμενων παραστατικών.