Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ.

Υποβλήθηκαν πέντε εκδηλώσεις ενδιαφέροντος (EoI),» απόδειξη ισχυρού ανταγωνισμού και εκδήλωσης έντονου διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος» σύμφωνα με την επιχείρηση.

Η ΔΕΗ θα εξετάσει τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και θα προσκαλέσει τα ενδιαφερόμενα μέρη που πληρούν τα κριτήρια του EoI στη δεύτερη φάση της διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον εκδήλωσε η Ιταλική Terna, η Βελγική Elia, η Κινεζική State Grid Corporation, μία από τις δύο μεγάλες εταιρείες δικτύων της Ινδίας και η Καναδική PSP, που έχει ήδη εξαγοράσει το 26,7% του "Ελ. Βενιζέλος" από την Hochtief.

Στη δεύτερη φάση, οι προεπιλεγέντες επενδυτές που πληρούν τα κριτήρια θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα πλήρες due diligence και θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για την απόκτηση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ. Στόχος είναι τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ.

Η HSBC Bank plc, η Citigroup Global Markets Ltd., και η NBG Securities ενεργούν σαν χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, ενώ η KLC και Norton Rose Fulbright σαν νομικοί σύμβουλοι της ΔΕΗ στη διαγωνιστική διαδικασία για τον ΑΔΜΗΕ.