Σαν όαση στην έρημο της ανεργίας στην Ελλάδα μοιάζουν τα τέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτ��σης που θα τεθούν σε εφαρμογή από τον ΟΑΕΔ.

Τα προγράμματα θα αφορούν πάνω από 35.000 ανέργους.

Συγκεκριμένα:

12.000 θέσεις για ανέργους ηλικίας 25-66 ετών με μηνιαίο εισόδημα 450 ευρώ

1.000 θέσεις για ειδικές ομάδες πληθυσμού με απολαβές 600 ευρώ το μήνα

12.500 θέσεις σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, όπου η επιχορήγηση δεν έχει οριστεί ακόμη, αλλά θα είναι αντίστοιχη της δράσης

10.000 θέσεις σε επιχειρήσεις τοπικών αγορών, κυρίως της περιφέρειας, με ημερομίσθιο 18 ευρώ για όσους είναι άνω των 25 ετών και 15 ευρώ για όσους είναι κάτω των 25 ετών.

«Θα αφορούν απασχόληση για ένα χρόνο. Θα καλύπτουμε ένα μέρος του κόστους και το υπόλοιπο θα το καλύπτουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις» δηλώνει ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Σε ένα από τα τρέχοντα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους, συμμετέχει και η 29χρονη Κατερίνα, η οποία μίλησε στο STAR για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Δεν έχω πληρωθεί καθόλου. Δουλεύω πέντε μήνες. Υπάρχουν έξοδα, δηλαδή μεταφοράς, να πας στην εταιρία. Δεν πληρώνεσαι, ό,τι μπορούν να κάνουν και οι γονείς. Πληρώνεσαι μετά από πολύ καιρό. Είσαι δωρεάν εργατικό χέρι για τις εταιρίες. Εξάωρο είναι το πρόγραμμα, 400 ευρώ, αλλά υπάρχουν κρατήσεις».

Όπως σας έχουμε ενημερώσει στο star.gr, το Σάββατο ο ΟΑΕΔ διοργανώνει νέο Forum Εργασίας, όπου άνεργοι και επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με εργασιακούς συμβούλους του οργανισμού.