Το 4ο Forum Εργασίας διοργανώνει το Σάββατο 10 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254) στον Ταύρο.

Όπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ, το Forum στοχεύει στο να δώσει έμφαση στις ευκαιρίες σταδιοδρομίας, στην ατομική συμβουλευτική, στη στήριξη και προώθηση όλων όσων αναζητούν εργασία, για την ομαλή ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
67355-149835.jpg
Εξειδικευμένοι σύμβουλοι Eures από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα βρίσκονται στη διάθεση όλων για την παροχή πληροφοριών που αφορούν σε θέματα σχετικά με την αναζήτηση εργασίας στην Ευρώπη. Προσκεκλημένοι είναι όλοι οι άνεργοι της Αττικής, ενώ βασικός προσανατολισμός είναι η προσέλκυση άνω των 5.000 ατόμων.

«Το Forum Εργασίας (www.forumergasias.gr) αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία τόσο για τις επιχειρήσε��ς, όσο και για τους αναζητούντες εργασία, να έρθουν σε άμεση επαφή και να διερευνήσουν ένα ευρύ φάσμα πολλαπλών δυνατοτήτων και διαφόρων ειδικοτήτων, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο τις υφιστάμενες ανάγκες τους» αναφέρει ο ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι στόχοι του Forum είναι:

Εξοικείωση του ανέργου με τον υποψήφιο εργοδότη, μέσω της συμμετοχής επιχειρήσεων, οι oποίες θα αναλάβουν τη διεξαγωγή συνεντεύξεων των ενδιαφερομένων και τη συλλογή βιογραφικών τους, με στόχο την προώθησή τους σε ανάλογες θέσεις εργασίας.

Ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων για τη διευκόλυνση της επαφής ανέργων με επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό.

Παροχή εξατομικευμένης υποστήριξης και επιμέλειας βιογραφικού σημειώματος από εξειδικευμένους συμβούλους.

Καθοδήγηση των αναζητούντων εργασία για ενίσχυση του επαγγελματικού τους προφίλ.

Πληροφόρηση από εξειδικευμένους Έλληνες και ξένους συμβούλους EURES σχετικά με ευκαιρίες απασχόλησης στην Ευρώπη.

Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών με πολλαπλά εργαστήρια και ενημερωτικές ομιλίες.

Προώθηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του ΟΑΕΔ.