​Περ��σσότερες από 580 κατασχέσεις ακινήτων και 160 αναγγελίες πλειστηριασμών πραγματοποιήθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2013 έως και σήμερα για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία μετά και τις παρατηρήσεις-προειδοποιήσεις της τρόικας πως ο αριθμός των κατασχέσεων είναι ιδιαίτερα μικρός σε σχέση με τον μεγάλο αριθμό των οφειλετών.

Μόνο τον Μάιο, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών προχώρησε σε 327 κατασχέσεις ακινήτων, ενώ κινήθηκαν οι διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων είσπραξης κατά οφειλετών, οι οποίοι δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης, για οφειλές ύψους 58.000.000 ευρώ.

Ποιοι κινδυνεύουν με κατασχέσεις

Όταν κάποιος καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα, όταν δεν υποβάλλει τις προβλεπόμενες φορολογικές δηλώσεις καθ΄όλο το διάστημα που είναι ενταγμένος στην ρύθμιση και όταν αφήσει απλήρωτο χρέος και αυτό καταστεί στην συνέχεια ληξιπρόθεσμο, κινδυνεύει με κατάσχεση.

Την ίδια ώρα, το ΙΚΑ –ΕΤΑΜ έχει σύμφωνα με πληροφορίες στα σκαριά 2.700 κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας, έχοντας ήδη δρομολογήσει τις ισάριθμες σχετικές παραγγελίες για ανεξόφλητες ασφαλιστικές εισφορές και μη τήρηση των ρυθμίσεων που νομοθετήθηκαν το 2013.

Το σίγουρο είναι πως οι οφειλέτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα ασφαλιστικά ταμεία, διότι πλέον το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών λειτουργεί κανονικότατα και οι οφειλέτες κινδυνεύουν πραγματικά με κατασχέσεις.

Υπενθυμίζεται πως στο ΚΕΑΟ μεταφέρονται σταδιακά οι οφειλές άνω των 5.000 ευρώ προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Χαρακτηριστικός είναι ο ΠΙΝΑΚΑΣ που δημοσιεύει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για τις οφειλές προς το ΙΚΑ

pinakas3.jpg
ΒΙΝΤΕΟ STAR ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE U