​Θα γελάσει το χειλάκι εκατομμύριων Ελλήνων καθώς από την 1η Ιουλίου μειώνονται οι εισφορές τόσο για τους εργοδότες και τους εργαζόμενους κατά 2,9% και 1% αντίστοιχα.

Στην σχετική εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο και έχει την έγκριση της τρόικας.

Οι μειώσεις εισφορών θα μειώσουν τα βάρη των εργοδοτών και θα αυξήσουν τους μισθούς των εργαζομένων.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Πρακτικά για έναν μισθό 1000 ευρώ το μήνα η αύξηση θα είναι περίπου 12 ευρώ το μήνα, σχεδόν δηλαδή 100 ευρώ το χρόνο, ενώ κάποιοι που έχουν μισθούς της τάξεως των 1500 ευρώ το μήνα, τότε η αύξηση είναι κοντά στα 200 ευρώ το χρόνο!

Η κυβέρνηση εκτιμά πως με την απόφαση αυτή θα δημιουργηθούν 30.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ θα ανακουφιστούν και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

Οι εισφορές που καταργούνται:

Η εργοδοτική εισφορά 1% και η αντίστοιχη εισφορά 1% των εργαζομένων υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ) υπέρ του ΔΛΟΕΜ. Από την 1/7/2014 καταργείται ο Διανεμητικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών και ειδικά για φέτος προβλέπεται να καταβληθεί για τελευταία φορά το 50% του «έξτρα» οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ.

Η εργοδοτική εισφορά 1% για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών.

Οι εισφορές που μειώνονται είναι:

Η εισφορά υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) από 0,81% σε 0,46%. Στο εξής η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης διαμορφώνεται σε ποσοστό 0,24%, η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας (ΕΚΛΑ) στο 0,12% ενώ η εργατική εισφορά υπέρ του ΕΚΛΑ θα είναι 0,10%.

Η εργοδοτική εισφορά υπέρ του κλάδου παροχών ασθένειας και μητρότητας από 0,80% σε 0,25%.

ΒΙΝΤΕΟ STAR LIVE U