​Την ικανοποίησή του για τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γ.Ντεισεμπλουμ για την Ελλάδα, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι οι όποιες αποφάσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους θα ληφθούν μετά τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής που θα πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο η ΕΚΤ, τόσο για τις ελληνικές συστημικές τράπεζες, όσο και για τις αντίστοιχες των άλλων κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

Ο Γ. Στουρνάρας ανέφερε ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης πήραν το λόγο πολλοί ομόλογοί του, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, εκφράζοντας ικανοποίηση για το ανακοινωθέν που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στα 11 δισ. που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ο κ.Στουρνάρας είπε πως σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα μπορο��ν να χρησιμοποιηθούν είτε για τη μείωση του ελληνικού χρέους, είτε για την τόνωση της ρευστότητας και γενικότερα για την τόνωση της ανάπτυξης.

Ανέφερε επίσης, ότι η επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ξεκινήσει το καλοκαίρι και θα ολοκληρωθεί μετά τα stress tests.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας που παρουσίασε στο Eurogoroup, ο Γ.Στουρνάρας τόνισε ότι αυτό βασίζεται τόσο στη δημοσιονομική εξυγίανση, όσο ��αι στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και ότι είναι δεκαετούς εμβέλειας.

Ο υπουργός σημείωσε ότι στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η εκμετάλλευση του καλά εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που υπάρχει στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το μεγάλο εμπόδιο που υπάρχουν σε σχέση με την υλοποίησή του είναι η έλλειψη ρευστότητας.

Ανέφερε προς τους ομολόγους του ότι θα ήταν ευκταία η συνδρομή τραπεζών από όλες τις χώρες της ευρωζώνης στις προσπάθειες για την τόνωση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.