​ΤΕΛΟΣ δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τις αστοχίες και τα λάθη τόσ�� της κυβέρνησης όσο και του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όσον αφορά την πώληση της Ελληνικό Α.Ε.

Όπως είναι γνωστό, το ΤΑΙΠΕΔ μέσω σχετικού διαγωνισμού παραχώρησε την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού στην εταιρία Lamda Development του Ομίλου Λάτση, έναντι τιμήματος 915 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί σε βάθος 10ετίας, και το οποίο σε σημερινές τιμές αντιστοιχεί μόλις σε 580 με 700 εκατομμύρια ευρώ.

Οι υπέρμαχοι του μεγαλύτερου deal που έγινε στον τομέα του real estate, υποστηρίζουν πως η σύμβαση θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία με επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ωστόσο μέχρι στιγμής το ελληνικό κράτος και οι φορολογούμενοι, φαίνεται να μετρούν μόνο απώλειες.

Τα στοιχεία που έδωσαν τα συναρμόδια υπουργεία είναι αποκαλυπτικά, όσον αφορά την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, οι οποίες κόστισαν στους Έλληνες φορολογούμενους 343 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως οι Έλληνες φορολογούμενοι πλήρωσαν για την κατασκευή των ολυμπιακών εγκαταστάσεων των οποίων σήμερα η τύχη είναι αβέβαιη, περισσότερα χρήματα απ΄όσα θα λάβει το Δημόσιο ως προκαταβολή από τον όμιλο Λάτση, και μάλιστα όταν ξεκινήσει το έργο.

Να σημειώσουμε πως τα 915 ευρώ που θα δώσει η Lamda Developments θα δοθούν σε βάθος 10ετίας με προβλεπόμενη προκαταβολή 33%, δηλαδή 302 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή που η Lamda Developments ανέλαβε να εκτε��έσει το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης και αναμόρφωσης στο Ελληνικό, παράγοντες της αγοράς θέτουν υπό αμφισβήτηση την οικονομική ευρωστία της εταιρίας, επισημαίνοντας πως είναι παράδοξο μια εταιρία που εμφάνιζε ζημιές να αναλάβει επένδυση του βεληνεκούς του Ελληνικού.