Σήμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία αλλά και τις προοπτικές της ΔΕΗ δίνει η ανταπόκριση της αγοράς στο εταιρικό ομόλογο που εξέδωσε η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έξι φορές υπερκάλυψη του ποσού που ζητούσε η ΔΕΗ, καθώς, ενώ η εταιρεία αναζητούσε 500 εκατ. ευρώ, τελικώς υπήρξαν προσφορές για 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εταιρεία θα αντλήσει πάνω από το αρχικό ποσό που είχε σχεδιαστεί, συνολικά 700 εκατ. ευρώ με μια 5ετή έκδοση 500 εκατ. ευρώ και επιτόκιο 5,5% και μια 3ετή έκδοση 200 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,75%.

Μέρος των κεφαλαίων που αντλήθηκαν θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσοσταθμικό επιτόκιο του ομολογιακού - μαμούθ των 2,1 δισ. ευρώ της ΔΕΗ θα πέσει από το 6,5% στο 6% καθώς θα αποπληρωθεί μέρος του με το κεφάλαιο από το ομόλογο.

Κύκλοι της αγοράς υπογράμμιζαν ότι σημαντικό ρόλο για την θετική αυτή εξέλιξη διαδραμάτισε και η επιτυχής έκδοση του ομολόγου του ελληνικού δημοσίου που προηγήθηκε πριν το Πάσχα, σηματοδοτώντας την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές δίνοντας θετικό σήμα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και ανοίγοντας τον δρόμο για τα εταιρικά ομόλογα των ελληνικών επιχειρήσεων.