Μισθοδοσία τέλος από αύριο για εκατοντάδες δημοσίους υπαλλήλους!

Η στρόφιγγα της κρατικής χρηματοδότησης για περίπου 500 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που δεν έχουν απογραφεί κλείνει, με αποτέλεσμα οι μισθοί των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτά να είναι «στον αέρα».

Ακούγεται απίστευτο, κι όμως εν έτει 2014 και μετά από τέσσερα έτη Μνημονίου, η Πολιτεία εξακολουθεί να μη γνωρίζει επακριβώς τον αριθμό των επιχειρήσεων-οργανισμών που έχει συστήσει, αλλά και το πλήθος των απασχολουμένων σε αυτά!

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν απογραφεί περί τα 900 ΝΠΙΔ που απασχολούν περίπου 32.000 υπαλλήλους. Δεδομένου ότι ουδέποτε έγινε συνολική καταγραφή, είναι άγνωστο πόσα ακριβώς ΝΠΙΔ δεν έχουν απογραφεί, ωστόσο αρμόδια στελέχη της δημόσιας διοίκησης εκτιμούν ότι πρόκειται περί τα 500! Μάλιστα, σημειώνουν ότι σε κάποια εξ αυτών «ο αριθμός εργαζομένων είναι μικρός ή ενδεχομένως και μηδενικός».

Σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, πέραν της αναστολής κάθε μορφής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό για όσα ΝΠΙΔ δεν έχουν απογραφεί, προβλέπεται και αναστολή αμοιβών των μελών των Δ.Σ. τους, ενώ εφόσον η μη συμμόρφωση -δηλ. η εξακολούθηση παρέκκλισης πληρωμής μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών-συνεχιστεί για δύο μήνες, τότε παύει αυτοδικαίως η θητεία των εκτελεστικών μελών του Δ.Σ.