Στο επόμενο Eurogroup της 5ης Μαΐου η Ελλάδα θα ρίξει στο τραπέζι το ζήτημα της έναρξης της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα του Ελληνοκινεζικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «η Ελλάδα εξαλείφει το τρίγωνο των ελλειμμάτων-δημοσιονομικό έλλειμμα, παραγωγικό έλλειμμα, έλλειμμα ανταγωνιστικότητας- και στηρίζει το τρίγωνο της γνώσης (εκπαίδευση, έρευνα, καινοτομία)», εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως «το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής βγαίνει. Φέρνει πλέον θετικά αποτελέσματα».

Ο κ.Στουρνάρας επεσήμανε ότι «η ελληνική οικονομία έχει αναξιοποίητα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, εξαιρετικές δυνατότητες και επομένως προσφέρει επιχειρηματικές ευκαιρίες τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα».

Ωστόσο όπως διευκρίνισε ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας «απομένουν ακόμη αρκετά να γίνουν κυρίως σε επίπεδο διαρθρωτικών αλλαγών». Παράλληλα ο κ.Στουρνάρας αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προσελκύσει επενδυτές και να στηρίξει την επιχειρηματικότητα.

«Εργαζόμαστε εντατικά προς την κατεύθυνση της στήριξης της εξωστρεφούς και καινοτόμας επιχειρηματικότητας, την ενθάρρυνση τόσο των εγχώριων όσο και των ξένων άμεσων επενδύσεων και την προώθηση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών. Σε αυτή την προσπάθεια προσβλέπω στην πολύτιμη συμβολή των ελληνικών και των κινεζικών επιχειρήσεων» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Στουρνάρας,ενώ αναφερόμενος στις ελληνοκινεζικές οικονομικές σχέσεις έκανε ιδιαίτερη μνεία στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα σκοπεύει να επενδύσει ακόμη περιστερο στον τομέα αυτό.

ΒΙΝΤΕΟ STAR