​Η διαδικασία του αυτοφώρου σε περιπτώσεις ακραίας και προκλητικής φοροδιαφυγής και μη καταβολής βεβαιωμένων στο Δημόσιο χρεών βρέθηκε στο επίκεντρο σήμερα στην Βουλή.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Τσιάρας ότι «από την εφαρμογή του νόμου 3943/2011 έχουμε μπαράζ αυτόφωρων συλλήψεων οφειλετών του δημοσίου», επικαλέστηκε την σχετική εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο υφυπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως η αυτόφωρη διαδικασία για τις παραπάνω περιπτώσεις είναι και νόμιμη και επιβεβλημένη.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου με έγγραφό του ενημέρωσε τη Βουλή ότι το θέμα της αυτόφωρης σύλληψης για χρέη στο δημόσιο για όσους αποδεδειγμένα βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία πληρωμής θα εξεταστεί από την Επιτροπή που συγκροτήθηκε, για τη σύνταξη σχεδίου νέου Ποινικού Κώδικα και φυσικά θα συνεξετασθεί με το κατεξοχήν αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών. Επίσης ο κ.Αθανασίου διευκρίνησε πάντως ότι ο συγκεκριμένος νόμος προήλθε από τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών.

Και τα δύο έγγρ��φα διαβιβάστηκαν στη Βουλή. Μένει να δούμε τώρα τι και πότε θα αλλάξει!