Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης έκανε ένα διάλλειμα από το κοινωνικό μέρισμα και τα παραλειπόμενα του, πήγε σε ειδική εκδήλωση επιχειρηματικής ιστοσελίδας και εξέφρασε την στήριξη του στις start-ups εταιρείες, καθώς όπως είπε αυτές είναι που βοηθούν στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Ο κ.Θεοχάρης είχε την ευκαιρία να συζητήσει άμεσα με τους νέους επιχειρηματίες της χώρας και να απαντήσει στα ερωτήματά τους σχετικά με τις εμπειρίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δραστηριοποιούμενοι στο οικονομικό και φορολογικό περιβάλλον της Ελλάδας.

Ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε σε στατιστικά στοιχεία που δείχνουν πως 3 στις 10 επιχειρήσεις στην Ελλάδα επιχειρούν από ανάγκη και τόνισε τα τέσσερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα: γραφειοκρατία και καθημερινά "εμπόδια" που θέτει η δημόσια διοίκηση, έλλειψη υποδομών, ασφαλιστικό καθεστώς, φορολογία.

Ο γενικός γραμματέας ανέφερε ότι μπορούν να γίνουν ακόμη βήματα τόσο για την ελάφρυνση της φορολογίας όσο και στον τομέα της γραφειοκρατίας .

Σύμφωνα με τον κ.Θεοχάρη στην "ατζέντα" του οικονομικού επιτελείου είναι η απαλλαγή από καταβολή ΦΠΑ για επιχειρήσεις με έως 25.000 ευρώ τζίρο, η κατάργηση της υποχρέωσης διπλών στοιχείων από τις επιχειρήσεις και οι φοροαπαλλαγές για angel investors.