​Το γιορτινό κλίμα δεν …. αφήνει σε ησυχία τους φορολογούμενους που σπεύδουν να κάνουν αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, παρά τις σούβλες, τα αρνιά και τα … καλαματιανά!

Έως και την Δευτέρα του Πάσχα οι αιτήσεις είχαν ξεπεράσει τις 140.000 στον δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (www.gsis.gr) για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος.

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να επιλέξει "υπηρεσίες" προς πολίτες και να συμπληρώσει στοιχεία όπως το εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών και τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ.

Όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, 600.000 οικογένειες ή 1 εκ. πολίτες θα λάβουν περίπου 450 εκ. ευρώ με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Με βάση τις αιτήσεις, η ΓΓΠΣ θα κάνει διασταυρώσεις στοιχείων για να προσδιορίσει τους πραγματικούς δικαιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες 40.000 αιτήσεις απορρίφτηκαν ενώ περίπου 22.000 αιτήσεις πήραν το πράσινο φως .

Το κοινωνικό μέρισμα αρχίζει από 500 ευρώ (με προσαύξηση ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση).

Για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 1-31 Μαΐου, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και τις 10 Ιουνίου, ενώ για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 1-30 Ιουνίου, η καταβολή θα γίνει έως και τις 10 Ιουλίου, ενώ η προθεσμία για την υποβολή αίτησης θα λήξει στις 30 Ιουνίου.

Τέλος, θα γίνουν και δειγματοληπτικοί έλεγχοι με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου για να διαπιστωθεί το εάν τα όσα υποστηρίζουν οι δικαιούχοι του επιδόματος ισχύουν.