Την ίδρυση επιχειρηματικού κέντρου εξειδίκευσης στην Ελλάδα (Big Data and Business Analytics Center of Competence in Athens) ανακοίνωσε η IBM, προκειμένου να ενισχύσει τη δραστηριότητά της στην παροχή τεχνολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στην περιοχή, «αντλώντας από τις εγχώριες, υψηλών προδιαγραφών δεξιότητες», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Το νέο κέντρο θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις και οργανισμούς να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τεχνολογίες Business Analytics και Cognitive Computing και να βελτιώσουν τις επιχειρησιακές λειτουργίες τους, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους στην παγκόσμια αγορά.

Η IBM θα συνεργασθεί επίσης με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη διοργάνωση διαλέξεων, στην παρουσίαση case studies και στη διεξαγωγή εργαστηρίων με θέμα τις αρχές και τις εφαρμογές των Big Data και Business Analytics.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26/8/2013 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με την Πρόεδρο και CEO της ΙΒΜ Virginia Rometty, όπως και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της IBM Ελλάδας Σπύρο Πουλίδα. Στη συνάντηση είχε εκφρασθεί η πρόθεση της κυβέρνησης να αναδείξει σταδιακά τη χώρα σε Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.