Ανακούφιση στους ανθρώπους που δεν έχουν στέγη επιθυμεί να δώσει η κυβέρνηση μέσω δράσεων που ανακοίνωσε το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς.

«Πρέπει να βοηθήσουμε όσους επλήγησαν περισσότερο για να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους επλήγησαν από την κρίση» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας ότι «νοιαζόμαστε γι' αυτούς που έχουν ανάγκη».

«Στόχος μας να βγούμε από την κρίση χωρίς να αφήσουμε κανένα πίσω» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ.Σαμαράς ανακοίνωσε την δημιουργία του θεσμού της "Κοινωνικής Κατοικίας", σηματοδοτώντας την έναρξη μιας προσπάθειας της πολιτείας για την στέγαση των χιλιάδων αστέγων σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση δεν θα περιοριστεί μόνο σε αυτό αλλά θα τους προσφέρει και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προκειμένου να επιταχυνθεί η επάνενταξή τους στην κοινωνία. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη εντοπίσει τα πρώτα 35 διαμερίσματα για τη δράση αυτή.

Το δεύτερο σκέλος του σχεδίου περιλαμβάνει τη συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία ώστε βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου να αξιοποιηθούν δωρεές ιδιωτών.

Το τρίτο σκέλος, τέλος, αφορά τη δημιουργία κέντρου πρότυπης στήριξης αστέγων που θα στεγαστεί στο Δρακοπούλειο Κέντρο Αιμοδοσίας στην πλατεία Βάθης το οποίο για το λόγο αυτό θα ανακαινιστεί. Το συγκεκριμένο κέντρο αναμένεται να είναι έτοιμο σε περίπου 1,5 μήνα και σε πρώτη φάση θα μπορεί να φιλοξενεί 80 άτομα για μια περίοδο 20 ημερών μέχρι να μεταφερθούν σε άλλους χώρους.

Σε δεύτερη φάση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα δημιουργηθούν άλλα τέσσερα κέντρα με βάση το μοντέλο ��ου Δρακοπούλειου σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα Γιάννενα και Λάρισα.