«Μετά την τεράστια επιτυχία των αγορών, ήρθε η ώρα της συζήτησης για το χρέος», τονίζει σε συνέντευξή του ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος επιπλέον σημειώνει πως «αισθάνομαι ότι έχω πολλά να κάνω ακόμη ως υπουργός. Όταν λέω ότι έκλεισε ένας κύκλος εννοώ ένας δύσκολος κύκλος για τη χώρα».

Στη συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει πως ήταν σίγουρος για την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές, ωστόσο, ούτε κι ο ίδιος δεν περίμενε τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τους επενδυτές.

«Δεν περίμενα με κανένα Θεό αυτή την επιτυχία. Κι ο Αλμούνια ακριβώς το ίδιο μου είπε το μεσημέρι της Πέμπτης. “Μπράβο Γιάννης μας ξαφνιάσατε”. Κανείς δεν το περίμενε», τονίζει ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο ίδιος αποδίδει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών σε μια σειρά καλών –για τις αγορές- ειδήσεων. «Ο καταλύτης ήταν το πρωτογενές πλεόνασμα. Ύστερα η συμφωνία με την τρόικα. Οι αγορές κατάλαβαν ότι κάτι βελτιώνεται στην Ελλάδα, ότι είμαστε σοβαροί και εννοούμε πως θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα» επισημαίνει.

Πλέον, το… βάρος της κυβέρνησης πέφτει στο θέμα της απομείωσης του χρέους, με τον Γιάννη Στουρνάρα να δηλώνει πως θα επιχειρήσει να ανοίξει την συγκεκριμένη κουβέντα στο Eurogroup της 5ης Μαϊου.