​Συγκρατημένα αισιόδοξος για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Μιλώντας στο Reuters ο κ. Ντέισελμπλουμ είπε πως: αν και οι τελευταίες εξελίξεις γεννούν «αισιοδοξία», το μέγεθος του κρατικού χρέους και οι αναχρηματοδοτικές ανάγκες της χώρες για τα επόμενα δύο χρόνια αποτελούν μία μείζονα πρόκληση.

Στις δηλώσεις του, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στις ΗΠΑ, ο Ντέισελμπλουμ επισήμανε ότι παρά την επιτυχία της έκδοσης των ελληνικών κρατικών ομολόγων, η Αθήνα δεν μπορεί ακόμη να κάνει λόγο περί πλήρους επιστροφής της στη χρηματοδότησή της από τις αγορές.

«Είμαι λίγο επιφυλακτικός και δεν ταυτίζομαι με τους υπεραισιόδοξους ανθρώπους, που λέν ε ότι αυτό είναι το τέλος του ελληνικού προβλήματος. Δεν είναι. Η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει» πρόσθεσε .

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν σχετικά με το ποσό της πρόσθετης χρηματοδότησης που μπορεί να χρειαστεί η Ελλάδα το τέταρτο τρίμηνο αυτού του έτους.

«Θα συνεργαστούμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να καταλήξουμε στα μεγέθη των αναχρηματοδοτικών αναγκών (της Ελλάδας) για το 2015 και πέραν αυτού, και θα συζητήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση μετά το καλοκαίρι για να δούμε τι χρειάζεται», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup.