Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων για την πρόσληψη 12.000 ανέργων ηλικίας 25 – 66 ετών, με κίνητρο την ημερήσια επιδότηση 18 ευρώ το άτομο για διάστημα 1 χρόνου, προκηρύσσει αμέσως μετά το Πάσχα ο ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο αποφασίστηκε να «τρέξει» συμπληρωματικά καθώς το προηγούμενο που είχε προκηρυχθεί τον προηγούμενο μήνα για 10.000 θέσεις «απορροφήθηκε» μέσα σε μόλις 3 ημέρες από 1.500 επιχειρήσεις οι οποίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής!

Την επαναπροκήρυξη του προγράμματος ενέκρινε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διευρύνοντας το ηλικιακό όριο των ανέργων που θα μπορούν να προσληφθούν. Συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα θα αφορά ηλικίες από 25ετών και όχι από 30 ετών που προέβλεπε το προηγούμενο.

Στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις οι οποίες, στο τρίμηνο που προηγείται, δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους και δεν έχουν μετατρέψει το καθεστώς απασχόλησης από πλήρη σε μερική ή σε «εκ περιτροπής» εργασία.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, θα ακολουθήσουν στοχευμένα προγράμματα ειδικά για τους μακροχρόνια άνεργους (που αυξάνονται και έχουν φτάσει να αποτελούν το 50% των ανέργων) καθώς και για τους νέους οι οποίοι έχουν ποσοστά ανεργίας έως 60%.