​Στοιχεία για τις εντολές ελέγχου που εκδόθηκαν το πρώτο δίμηνο του 2014 από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρη προς το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, μετά από απαίτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ν.Τσούκαλη, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς εξελίσσονται οι έλεγχοι μετά τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το διάστημα από 1-1-2014 έως 26-2-2014 οι εντολές ελέγχου από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προς το ΚΕΦΟΜΕΠ ανήλθαν σε 635. Το ίδιο διάστημα, οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ασχολήθηκαν και με τη διενέργεια ελέγχων για τους οποίους η εντολή είχε εκδοθεί έως την 31.12.2013 και αφορούσαν παραγραφόμενες υποθέσεις, επιστροφή φόρων κλπ. Οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά μετά το πέρας αυτών.

Την ίδια ώρα, το ΣΔΟΕ σε εκτέλεση σχετικών παραγγελιών, συνεχίζει τον έλεγχο των υποθέσεων της «λίστας Λαγκάρντ», ενώ η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μετά τις τελευταίες εισαγγελικές παραγγελίες, προχωρά σε φορολογικό έλεγχο κάποιων από τις υποθέσεις αυτές.

Ερώτηση για τους ελέγχους υποθέσεων με μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρ��ν είχε καταθέσει και η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Μαρία Γιαταγάνα.