​“Αν το κούρεμα του ελληνικού χρέους - PSI - είχε γίνει νωρίτερα, θα ήταν πολύ καλύτερα για την Ελλάδα και για τους πιστωτές”. Αυτό υποστήριξε διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στη διάρκεια συζήτησης στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Ταμείου.

Η επικεφαλής του Ταμείου επανέλαβε ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές ήταν μια επιτυχία και αποτελεί θετική εξέλιξη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η χώρα έχει να κάνει ακόμη αρκετά.

Σε ερώτηση σχετικά με την εμπειρία του ΔΝΤ από τη λειτουργία της τρόικας στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, η κ.Λαγκάρντ είπε ότι "όταν είναι τρεις οι πρωταγωνιστές - και μάλιστα ο ένας εξ αυτών έχει αναλάβει και το σημαντικό μεγαλύτερο βάρος χρηματοδότησης - το εγχείρημα καθίσταται πιο δύσκολο και περίπλοκο καθώς ο κάθε θεσμός έχει τις δικές του διαδικασίες".

Τέλος, σχετικά με τα διδάγματα από την περίπτωση της Ελλάδας και άλλων χωρών της ευρωζώνης, η κ.Λαγκάρντ επεσήμανε ότι υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν γίνει πιο σύντομα και καλύτερα.