Η Ελλάδα «πρωταγωνιστεί» σήμερα στον Γερμανικό Τύπο μετά και την ανακοίνωση της κυβέρνησης Σαμαρά για έξοδο της χώρας στις αγορές.

Με τίτλο «Η επιστροφή των Ελλήνων» δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, αναφέρει ότι «για πρώτη φορά από το 2010 η Αθήνα μαζεύει και πάλι χρήματα από τις κεφαλαιαγορές. Η τρόικα, όμως, δεν είναι ικανοποιημένη».

Η εφημερίδα διερωτάται εάν είναι όλα καλά μετά από αυτή την απόφαση και απαντά: «Δυστυχώς όχι. Την ώρα που οι Έλληνες με πολλά ταρατατζούμ γιορτάζουν την επιστροφή τους στις αγορές, η τρόικα ζητά βελτιώσεις στο νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων» και αυτό γιατί όπως τονίζει το δημοσίευμα «οι ελεγκτές της τρόικας πήραν εν τω μεταξύ την αγγλική μετάφραση του πακέτου μεταρρυθμίσεων που ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο και διαπίστωσαν πως δεν συμβαδίζουν όλα όσα συμφωνήθηκαν με όλα όσα ψηφίστηκαν».

«Σε εφτά από τους οχτώ κλάδους, για παράδειγμα στο άνοιγμα της αγοράς των λεωφορείων, υπάρχει απόκλιση στα ελληνικά με αυτά που η τρόικα συμφώνησε στα αγγλικά και μάλιστα υπέρ των Ελλήνων. Για το λόγο αυτό συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις λέει η τρόικα» προσθέτει η SZ.

«Τεράστιο ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα» είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ στις οικονομικές σελίδες της Frankfurter Allgemeine Zeitung, ενώ η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, σημειώνει: «Η νέα διάθεση για την Ελλάδα. Παρά τις απεργίες και τις διαρκείς διαδηλώσεις, τα ομόλογα των δισεκατομμυρίων έχουν ζήτηση».

«Η Ελλάδα είναι και πάλι αξιόπιστη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ZEIT, η οποία σημειώνει: «Πριν από ένα-δυο χρόνια κανένας ιδιώτης επενδυτής δεν ήθελε να δανείσει χρήματα στην Ελλάδα … τώρα οι επενδυτές διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τα ομόλογα. Η Μέρκελ θέλει ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα».

«Η Ελλάδα θέλει να επιστρέψει στην κανονικότητα» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της Westdeutsche Zeitung, η οποία, όμως γράφει πως «η ελληνική οικονομία είναι όπως πριν – παρά τις ελαφρά βελτιωμένες προοπτικές – σε μια καταστροφική κατάσταση»

Πληροφορίες Deutsche Welle