Αισιόδοξος για τις προοπτικές που εμφανίζονται στην Ελλάδα στον τομέα της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων εμφανίστηκε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα Τζον Κίτμερ, τονίζοντας πως η σκληρή δουλειά έχει αποτελέσματα και αντιπροσωπεύει μια αλλαγή πολιτικής στην Ελλάδα.

«Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει το κανονιστικό πλαίσιο και να διευκολύνει την έλευση όσο το δυνατόν περισσότερων νέων επενδύσεων. Και η αλήθεια είναι πως η μια επένδυση φέρνει την άλλη. Αυτός είναι και ένας λόγος για τον οποίο είμαστε αισιόδοξοι για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο Βρετανός πρέσβης, ο οποίος επισκέφθηκε τις χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου στη Νέα Καρβάλη της Καβάλας.

«Το κλίμα εμπιστοσύνης υπάρχει προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί πολύ σκληρά να αλλάξει το επενδυτικό τοπίο στη χώρα. Και αυτή η σκληρή δουλειά νομίζω πως έχει αποτελέσματα και αντιπροσωπεύει μια αλλαγή πολιτικής στην Ελλάδα» πρόσθεσε μεταξύ άλλων οι πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας