Πρώτη δημοσίευση: 12:33

Τις τελευταίες πινελιές και το "χτένισμα" της δήλωσης από τον ίδιο τον υψηλότερο Κυβερνητικό παράγοντα, τον Πρωθυπουργό, περιμένουν από λεπτό σε λεπτό οι αγορές, για την έξοδο-μετά από 4 χρόνια- της Ελλάδας στις αγορές.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκδοση θα είναι 2-3 δις ευρώ με επιτόκιο έκπληξη που θα τονίσει ο Πρωθυπουργός μεταξύ 4,8% και 4,9% σημαδιακά κάτω από το 5%.

Εκείνο που οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν είναι πως οι ελληνικές τράπεζες θα συμμετέχουν τελικώς ενδεικτικά, καθώς το μεγάλο ποσοστό θα το απορροφήσουν ξένοι οίκοι. Γίνεται λόγος για μερίδιο συμμετοχής για της ελληνικές τράπεζες στα 500 εκατ. ευρώ αν η έκδοση είναι 2 δις ευρώ και 1 δις ευρώ αν η έκδοση είναι 3 δις.

Το spread ταυτόχρονα πηγές από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) λένε ότι δεν θα αποκλιμακωθεί κατακόρυφα όπως σχεδιαζόταν κατά τουλάχιστον 100 μονάδες ίσως και 150 μονάδες βάσης.. Η υποχώρηση εκτιμούν ότι θα είναι περίπου 50 μονάδες βάσης από το επίπεδο των 457 μονάδων που είναι σήμερα το πρωί (από 464 μονάδες χθες) και της απόδοσης-επιτοκίου στο 6,14% αυτή την ώρα.

ΕΠΙΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ STAR

Το Star από τις 09.16 της Δευτέρας 7 Απριλίου, σημείωνε: «Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Κυβέρνηση το οικονομικό επιτελείο και πρωτίστως οι επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ για να "πατήσουν" το κουμπί της πρώτης εξόδου της χώρας στις αγορές, μετά από 4 χρόνια "μνημονιακού αποκλεισμού".

Η απόπειρα θα γίνει για την έκδοση 5ετούς ομολόγου, σε ύψος που δοκιμαστικά θα ανέρχεται σε 2-3 δις ευρώ και επιτόκιο που τοποθετείται στη περιοχή του 5% χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη της τελευταίας στιγμής να είναι και κάτω από 5%. Εκείνο που απομένει για "το πάτημα του κουμπιού"... είναι πλέον η ανακοίνωση για να ανοίξει το βιβλίο προσφορών.

Σίγουρα, λένε αξιόπιστες πηγές δεν θα είναι η αυριανή ημερομηνία, καθώς έχει προγραμματισθεί η έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων, λήξεως 10 Οκτωβρίου 2014, ύψους 1 δισ. ευρώ από τον ΟΔΔΗΧ.

Από τη Τετάρτη όμως και μετά ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ είναι ανοικτά».