​Αύρι�� Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η πολυπόθητη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Αυτό μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

«Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδώσει το πρώτο μακροπρόθεσμο ομόλογο από όταν εντάχθηκε στο πρόγραμμα στήριξης» γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η πώληση είναι πιθανό να αφορά πενταετές ομόλογο ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες στην αγορά θα παραμείνουν «καλ��ήθεις», σχολίασε μία εκ των δύο πηγών.

Η έκδοση του ομολόγου έχει ανατεθεί στις Deutsche Bank και J.P. Morgan Chase & Co.

Νωρίτερα, πληροφορίες του capital.gr, ήθελαν τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) και το υπουργείο οικονομικών να δρομολογούν μέσα στις επόμενες 48 ώρες τις διαδικασίες για την έκδοση πενταετούς ομολόγου ονομαστικής αξίας 2 έως και 3 δισ. ευρώ που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη.

Όπως υποστήριξε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σάλλας «Όλα δείχνουν ότι αυτή η πρώτη έκδοση ομολόγου από το ελληνικό δημόσιο θα έχει θετική υποδοχή από τους διεθνείς επενδυτές, υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη τους στην ανάκαμψη της οικονομίας».

Την ίδια εκτίμηση εκφράζουν στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) που έχουν ενημερωθεί εδώ και καιρό για τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης και έχουν δώσει την έγκρισή τους για την έκδοση, εκτιμώντας ότι οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί σημαντικά ώστε να επιτρέπουν την συγκεκριμένη κίνηση.

Την είδηση μεταδίδει και η Wall Street Journal.