​Μισθολογικό μπόνους για το 85% των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπεται και θα δοθεί σύμφωνα με τον υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυξήσεις αυτές θα είναι συνδεδεμένες με την αξιολόγηση των υπαλλήλων που θα γίνει για το 2014 και θα πραγματοποιηθεί τους δύο πρώτους μήνες του 2015.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, οι απολαβές κάθε υπαλλήλου θα είναι ανάλογες με τα προσόντα του, την απόδοσή του και την θέση ευθύνης που κατέχει.

Όμως όπως προβλέπεται, το 15% των δημοσίων υπαλλήλων θα πάρει φέτος κάτω από τη βάση στην αξιολόγηση, μόλις το 25% θα αριστεύσει, ενώ το 60% θα… περάσει τη βάση.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο το 85% θα… «περάσει» την αξιολόγηση και θα πάρει τελικά το μισθολογικό μπόνους που προβλέπει το υπουργείο. Έτσι περίπου 100.000 εργαζόμενοι θα μείνουν στάσιμοι μισθολογικά, ενώ 550.000 θα μπορούν να ονειρεύονται την... αύξηση.

Κανείς πάντως δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα ποιο θα είναι το ποσό των αυξήσεων, αλλά και η εξίσωση από την οποία θα προκύπτει αυτό.

Όσο για τους… αποτυχόντες της αξιολόγησης, το σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στους μισθούς, αλλά θα αποκλειστούν από τις όποιες αυξήσεις.