«Κλάδος-κλειδί» για τ��ν ελληνική οικονομία είναι σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης η ελληνική ναυτιλία, όπως ανέφερε κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του περιοδικού «Οικονομική Επιθεώρηση» με θέμα «Ελληνική ναυτιλία: χθες – σήμερα – αύριο».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης, η ελληνική ναυτιλία συνεισφέρει στην εθνική οικονομία, 13,4 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Όπως επίσης επισήμανε η ελληνική ναυτιλία συνεισφέρει και έμμεσα στην οικονομία, μέσω των υποστηρικτικών υπηρεσιών της ναυτιλίας, 2,3 δισ. ευρώ, ενώ 3,4 δισ. ευρώ είναι τα υπολογιζόμενα επαγωγικά οφέλη.

Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε επίσης στη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι με τις θυσίες του ελληνικού λαού «η εικόνα της ελληνικής οικονομίας αργά αλλά σταθερά αλλάζει προς το καλύτερο».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπενθύμισε και της δράσεις στα πλαίσια της ευρωπαϊκής προεδρίας, αλλά και στο μήνυμα προς τις Βρυξέλλες κατά της υπερφορολόγησης: «Είπαμε ξεκάθαρα σε όλους τους τόνους ότι περιφερειακές πολιτικές και λογικές υπερφορολόγησης, που πηγάζουν από γραφειοκρατικές αντιλήψεις των Βρυξελλών και ανταγωνιστριών χωρών, βλάπτουν τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας και στρέφουν τα κεφάλαια σε χώρες της Ασίας».

Όπως συμπλήρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, η Ευρώπη δεν πρέπει να διώχνει τη Ναυτιλία διότι έτσι θα χάσουν όλοι πολίτες της Ευρώπης από μία διαρκώς αναπτυσσόμενη οικονομία που μπορεί να αποτελέσει όχημα ανάπτυξης για το μέλλον.