Με μεγάλη προσοχή παρακολουθεί η αγορά τις εξελίξεις σχετικά με την έκδοση ελληνικού ομολόγου, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters και σημειώνει ότι οι επενδυτές πιθανότατα θα αγνοήσουν ότι ο οίκος Moody΄s ανέβαλε την Παρασκευή την αναμενόμενη αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει το Reuters, οι προθεσμιακές τιμές των γερμανικών και ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα το πρωί, καθώς για τους επενδυτές βάρυνε η πιθανότητα υλοποίησης από την ΕΚΤ εφέτος ενός προγράμματος αγορών περιουσιακών στοιχείων για τη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, οι 10τείς γερμανικοί τίτλοι και τα άλλα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης κατέγραψαν ισχυρό ράλι την Παρασκευή, μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η ΕΚΤ έχει αναλύσει τις συνέπειες της αγοράς περιουσιακών στοιχείων ύψους 1 τρισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού.
Το δημοσίευμα αυτό ήρθε μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας ομοφωνούν πως η αγορά περιουσιακών στοιχείων, γνωστή και ως ποσοτική χαλάρωση, μπορεί να είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση ενός για μεγάλο διάστημα πολύ χαμηλού πληθωρισμού