​Ένας στους δύο εμπόρους αδυνατεί σήμερα να καλύψει τις ασφαλιστικές του εισφορές, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε από τα Χανιά ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης.

Όπως μεταξύ άλλων υποστήριξε «αυτή τη στιγμή θα σας πω ότι το 52% αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές. Από τους 780.000 ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ οι 374.000 είναι οφειλέτες. Αυτό σημαίνει ότι με τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους, φτάνουμε το ένα εκατομμύριο συνανθρώπους μας, οι οποίοι δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και αυτό το θεωρώ απαράδεκτο».

Ο κ. Κορκίδης αναφέρθηκε επίσης στη ρύθμιση που πρόσφατα ψηφίστη��ε στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο για τις αδρανείς επιχειρήσεις και για τους ανενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες, ζητώντας η συγκεκριμένη διάταξη να ισχύσει και για τους ενεργούς συναδέλφους του εμπόρους.

«Θα υπάρξει ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέχρι 28/2/2015 και αυτό ζητάμε να επεκταθεί και στους ενεργούς οφειλέτες του ταμείου. Η επίμαχη εγκύκλιος πάντως θα δώσει μια λύση στα 2/3 του προβλήματος» είπε ο κ. Κορκίδης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην πρόταση της ΕΣΕΕ περί παγώματος κεφαλαιοποίησης των οφειλών και μετατροπής σε ασφαλιστικό χρόνο, κάτι που έχει ζητήσει και η Γενική Συνομοσπονδία Βιοτεχνών και Εμπόρων.