Η Moody's ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα ανακοίνωση για την ελληνική οικονομία και την μετέθεσε για την 1η Αυγούστου.

Σήμερα υποστηρίζει δεν έχει κάποια υποχρέωση να προχωρήσει σε «δράση αξιολόγησης» (rating action), πως το ημερολόγιο της είναι ενδεικτικό, ενώ προσθέτει πως καλύπτεται από τη χθεσινή ανακοίνωση του (report) για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και της ελληνικής οικονομίας.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ερωτήματα γιατί ο οίκος δεν προχωράει σε αλλαγή της αξιολόγησής του μετά και τη χθεσινή του έκθεση για την χώρα όπου χαρακτήριζε θετική εξέλιξη την ψήφιση του πολυ��ομοσχεδίου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι διασφαλίζεται η συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στηρίζεται η μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Η εξέλιξη αυτή πάντως δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επάνοδο της χώρας στις αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία αξιολόγηση της Moody's έγινε στις 2 Μαρτίου του 2012. Δηλαδή, την εποχή του PSI και επισημαίνουν ότι εκ των πραγμάτων η αξιολόγηση θεωρείται από όλους ξεπερασμένη. Εκτός από την 1η Αυγούστου 2014, η Moody's έχει προγραμματίσει να επαναξιολογήσει την Ελλάδα και στις 28 Νοεμβρίου 2014.