​Άνοιξε η γη ή….. καλύτερα το Πολυνομοσχέδιο και "κατάπιε" την διάταξη για τη διεύρυνση των συμψηφισμών ΦΠΑ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα!!! Αν και στο προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου υπήρχε ειδική παράγραφος, τελικά η σχετική ρύθμιση εξαφανίστηκε ως δια μαγείας από το τελικό σχέδιο!

Τι συνέβη με την διάταξη; Την εξαφάνισαν εξωγήινοι ή την απέσυραν οι τροικανοί;

Aν και ��το προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου, στο άρθρο 3 και συγκεκριμένα στη Β παράγραφο, υπήρχε ειδική παράγραφος για τη διεύρυνση της δυνατότητας συμψηφισμών ΦΠΑ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με περιγραφή, μάλιστα, της απαιτούμενης διαδικασίας (ηλεκτρονική υποβολή τιμολογίων από τους φορείς, διασταυρώσεις κ.λ.π.), όταν φορείς της αγοράς την αναζήτησαν στο τελικό σχέδιο που υπερψηφίστηκε, διαπίστωσαν ότι κάτι... έλειπε!

Αν και κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι αναμένεται να γίνουν βελτιώσεις και προσθήκες, πληροφορίες αναφέρουν πως οι διατάξεις αφαιρέθηκαν προκειμένου να μην υπάρξουν προστριβές με την Τρόικα κατά τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων κρίσιμων ωρών, πριν από την ψηφοφορία του Πολυνομοσχεδίου, με την επισήμανση ότι πολλές διατάξεις κυρίως φορολογικού χαρακτήρα, συμπεριελήφθησαν στο πολυνομοσχέδιο ερήμην των εκπροσώπων των δανειστών.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του STAR, στις προσεχείς ημέρες αναμένεται επίσημη ανακοίνωση ίσως και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά του πακέτου συμψηφισμού του ΦΠΑ, το οποίο αναμένεται να ανακουφίσει πολλούς Έλληνες.