Τις καλύτερες επιδόσεις κατέγραψαν κατά το α’ τρίμηνο του 2014 τα ελληνικά και πορτογαλικά κρατικά ομόλογα, ξεπερνώντας όλα τα άλλα κράτη της ευρωζώνης, καθώς οι δύο χώρες σημειώνουν σημαντική πρόοδο για την επιστροφή τους στις διεθνείς αγορές, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, απέφεραν στους κατόχους απόδοση ύψους 23%. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση μεταξύ 34 χωρών παγκοσμίως που παρακολουθούν οι σχετικοί δείκτες του Bloomberg.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης φέτος, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια και η χώρα επιδιώκει να επιστρέψει στις αγορές τον επό��ενο μήνα μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος πέρυσι. Τα κρατικά ομόλογα της Πορτογαλίας βρίσκονται στη δεύτερη θέση με τις αποδόσεις τους να κερδίζουν 12%, καθώς η χώρα βρίσκεται πιο κοντά στην έξοδό της από το πρόγραμμα διάσωσης.

Η μέση απόδοση στη λήξη ομολόγων από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία, υποχώρησαν στις 27 Μαρτίου στο 2,35%, το χαμηλότερο επίπεδο στην ιστορία της ευρωζώνης.