​Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε εναντίον του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Στουρνάρας έστρεψε τα βέλη του στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α.Τσίπρα , κατηγορώντας τον για «προσπάθεια δημιουργίας κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος»

«Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει να χάνει. Επιδιώκει να υπονομεύσει την προσπάθεια εξόδου από την κρίση με απειλές και εκβιασμούς» πρόσθεσε ο κ,.Στουρνάρας

Σχολιάζοντας ειδικά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε εναντίον του ο ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών αναρωτήθηκε γιατί έγινε αυτή η ενέργεια: «με έπιασε με τη γίδα στην πλάτη; Όχι. Παίρνω επίδομα για την ενήλικη κόρη μου από την πρόνοια; Όχι. Έκανε πρόταση μομφής επειδή στο νομοσχέδιο υπάρχουν άρθρα που δεν του αρέσουν. Γιατί το έκανε; Από κουτοπονηριά. Επειδή μεθαύριο στο Eurogroup θα συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της δόσης. Θέλει per mare per terra αυτό να μη γίνει. Ε, δεν θα του κάνουμε το χατίρι».

«��ούμε σε άλλους κόσμους. Είναι στον κόσμο του ψέματος και είμαστε στον κόσμο της αλήθειας. Μιλά για μονομερή διαγραφή του χρέους σαν να μην γνωρίζει τι σημαίνει αυτό», τόνισε ο Γ. Στουρνάρας και σημείωσε: «δεν έχω μάθει να κάνω πολιτική ούτε με απειλές ούτε με εκβιασμούς».

Ο υπουργός οικονομικών υπερασπίσθηκε ακόμη την συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, λέγοντας ότι είναι καλύτερο να μείνουν για άλλες ανάγκες τα 11 δις που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Ο κ. Τσίπρας είχε επενδύσει στην καταστροφή», σημείωσε ο Γ. Στουρνάρας, αναφέ��οντας ότι τώρα μπορεί να ανοίξει συζήτηση για το χρέος και την ελά��ρυνσή του.