Στις 9 Απριλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς με τη διάθεση μετοχών και στο ελληνικό επενδυτικό κοινό.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς, ο Πρόεδρος του ομίλου κ. Μιχάλης Σάλλας ανέφερε πως την προσεχή Τρίτη θα εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τις εποπτικές αρχές και οι δημόσιες εγγραφές θα εκκινήσουν τη Δευτέρα 7 Απριλίου για να ολοκληρωθούν την Τετάρτη 9 Απριλίου.

Ο κ. Σάλλας τόνισε στην ομιλία του πως το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει και πως η διεθνής επενδυτική κοινότητα θεωρεί πως η χώρα οδεύ��ι προς έξοδο από την κρίση. «Οι ξένοι πιστεύουν ότι υπάρχει αλλαγή αντιμετώπισης των πραγμάτων από την ελληνική πλευρά», τόνισε.

Απαντώντας στο εάν σήμερα οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να εξέλθει η χώρα στις αγορές είπε ότι η συγκυρία είναι θετική.

Για τ��ν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και το ομόλογο που προηγήθηκε, ο επικεφαλής του ιδρύματος είπε πως ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και πρόβλεψη υποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Σάλλας ευχαρίστησε το προσωπικό του Ομίλου, τους μετόχους και τους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέροντας πως η τράπεζα έχει σήμερα μερίδιο 30% στην τραπεζική αγορά και ενεργητικό 95 δισ. ευρώ, όταν το 1991, χρονιά που συστάθηκε, είχε μερίδιο αγοράς 0,1% και ενεργητικό 75 εκατ. ευρώ.