Ιστορικής σημασίας χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας την επιτυχία στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ίδια τράπεζα, όπως και στην Alpha Bank, ευχαριστώντας παράλληλα τη διεθνή επενδυτική κοινότητα για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μ. Σάλλας, με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών του βιβλίου προσφορών στο εξωτερικό για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, 1,2 δισ. ευρώ της Alpha Bank και 1,75 δισ. ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς και το γεγονός ότι προσφέρθηκαν συνολικά περίπου 5,5 δισ. ευρώ από τους ξένους επενδυτές δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τη διεθνή επενδυτική κοινότητα για τη μεγάλη της ανταπόκριση και την εμπιστοσύνη που δείχνει στις προοπτικές της Τράπεζας Πειραιώς, του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας. Συγχαίρουμε την Alpha Bank για την επίσης μεγάλη επιτυχία στη διαδικασία της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου. Θεωρούμε ότι και οι δύο αυξήσεις είναι ιστορικής σημασίας για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και θα συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια ανάπτυξης της οικονομίας μας».