​«Είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός έχει υποστεί μια τεράστια μείωση του εισοδήματός του, που έχει χρυσοπληρώσει την κατασκευή σύγχρονων δρόμων, που πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, η κυβέρνηση να τον χαρατσώνει, να του απαγορεύει ουσιαστικά την καθημερινή του μετακίνηση με τα πανάκριβα διόδια που έχουν περικυκλώσει την Αττική» δήλωσε ο Θανασης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής.

Πρόσθεσε οτι «είναι πρόκληση για τον λαό, τόσο από τα κόμματα της συγκυβέρνησης όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ενώ επανειλημμένα οι προτάσεις του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να διεκδικήσει η Περιφέρεια την κατάργηση των διοδίων, καταψηφίστηκαν από όλες τις άλλες δυνάμεις».

Και κατέληξε ο κ. Παφίλης: «Είμαστε αντίθετοι στις προκλητικές αυξήσεις - φωτιά των διοδίων και την τοποθέτηση νέων. Ζητάμε την κατάργηση όλων των διοδίων τώρα. Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις ενάντια σε όσους πάλεψαν και παλεύουν κατά των αυξήσεων και των νέων τοποθετήσεων διοδίων».